Webmester honlap - Google AdWords piacfelderítéshez

Fizetett hivatkozások

A Google AdWords-ket remekül fel lehet használni piackutatási célra is. A fizetett hivatkozásokra történő minden egyes kattintáskor a Google-nak fizetünk, de meghatározhatunk egy maximális napi kiadási limitet is. Kis egyesületek vagy nagy vállalatok - a kereső reklám mindenki számára célszerű és ráadásul még szórakoztat is. Már csak azért is szórakoztató, mert nagyon érdekes figyelemmel kísérni, hogy hogyan alakulnak a klikkelési számok, melyek a leggyakoribban keresett fogalmak, és hogy a neten szörfölő összességében véve milyen hatással van a honlapunkra.

A Google-t mint keresőt több mint 150 milliószor használják naponta.

Nem is olyan régen beindult a Google AdWords Select, amely nagyszerű lehetőség minden hitelkártyával rendelkező számára, hogy közzétetessék a Google-nál szöveges reklámjaikat (un. "kampányokat").

Más keresőkkel ellentétben, ahol már pusztán csak a megjelenítésért is fizetni kell, a Google az alábbi előnyöket kínálja:

  • Függetlenül attól, hogy milyen gyakran jelenik meg a reklám, Önnek fizetnie csak akkor kell, ha a felhasználó rá is kattint.
  • Meghatározhatja a maximális napi büdzséjét - a reklámot egyszerűen ritkábban jelenítik meg.
  • Azt is meghatározhatja, hogy maximum mennyit hajlandó egy kattintás után fizetni.
  • Csak azt a legalacsonyabb kattintási árat fizeti meg, amely egyrészt szükséges ahhoz, hogy a konkurrencia reklámját felülmúlja másrészt, hogy a saját reklámja pozícióját továbbra is tartani tudja.
  • A kampányokat könnyen lehet kezelni, és már néhány perc után on-line is megjelennek.
  • A reklámon bármikor ingyen változtathat, és a változások azonnal meg is jelennek.

Tartalom:

Üzenetet küldhet a következő email címre ats [at] ats-group [pont] net