Webmester honlap - Mi a W3 Consortium?

A W3 konzorcium kialakulása a world wide web tovább fejlődésének talán legfontosabb tényezője. Feladata, hogy különböző web-szabványok létrehozássával szétválassza a tartalmat a stílustól. Egyik fontos jellemzője, hogy ezt cégérdekektől függetlenül csinálja, tehát működésével a szoftvercégek piacérdekeltségeit nem sérti.

A W3C egy gyökeresen új tartalomleíró keretrendszert épített fel. Először létrehozta az Extensible Markup Language (XML) adatformátumot, majd később az Extensible Stylesheet Language (XSL) specifikációt, és végül az egészet az XSLT (XSL Transformations) XSL-bővítése teszi kerekké.

A W3 konzorcium tagjai különféle szervezetek, cégek és vállalatok, akik aláírnak egy 3 éves szerződést és tagságidíjat fizetnek. Ennek fejében hozzáférhetnek a nemnyilvános információkhoz és részt vehetnek a W3C által támogatott standardok, mint HTML, CSS és XML tovább fejlesztésében.

A W3C munkája a következőképpen oszlik meg: Vannak úgynevezett tevékenységek (Activities), amelyek munkacsoportokra (Working Groups) és érdekcsoportokra (Interest Groups) vannak osztva. A munkacsoportok feladata a tartalmak kidolgozása, míg az érdekcsoportok ezt befolyásolhatják.

Tartalom:

Az ajánlattételt kérjük mindkét e-mail címre küldeni ats [at] ats-group [pont] net